Directorul executiv al Provident Financial UK a demisionat marţi, în condiţiile în care strategia sa de a înlocui o parte din personal cu tehnologie nu a avut rezultatele dorite, iar compania britanică se îndreaptă spre un rezultat anual negativ, fiind forţată şi să anuleze plata dividendelor, scrie Bloomberg.
Provident se aşteaptă la o pierdere pe sectorul de creditare rezidenţială undeva între 80 şi 120 de milioane de lire (87 – 131 mil. euro). Manjit Wolstenholme va deveni preşedinte executiv, potrivit băncii. Provident Financial a tăiat dividendele interne şi a anunţat că dividendele pe tot anul de asemenea ar putea să fie anulate, în condiţiile deteriorării performanţei de trading pe sectorul rezidenţial.
Acţiunile Provident s-au prăbuşit după anunţ cu 57% pe bursa din Londra, cea mai mare scădere din istoria companiei. De la începutul anului, acţiunile grupului au scăzut cu 73%. După scădere, compania a ajuns la o valoare de piaţă de 1,12 miliarde de lire.
Provident Financial România face parte din grupul International Personal Finance (IPF), fosta divizie internaţională a Provident Financial Group, care s-a scindat în 2007 şi este acum o companie de sine stătătoare listată la Bursa din Londra. Reprezentanţii Provident Financial România au precizat pentru Ziarul Financiar că nu există nicio legătură între Provident Financial UK şi firma din România.
”Provident Financial România nu face parte din grupul britanic Provident Financial, ci din International Personal Finance (IPF), o companie de sine stătătoare care s-a format în 2007 prin desprinderea diviziei internaţionale a Provident Financial de activitatea din Marea Britanie. IPF nu mai are nicio legătură cu grupul Provident Financial şi se tranzacţionează separat la Bursa din Londra. Astfel, rezultatele financiare obţinute de către Provident Financial Group şi orice alte schimbări care au loc în cadrul acestei companii nu afectează în niciun fel activitatea IPF din România sau din alte ţări. Tocmai de aceea este important să existe diferenţierea între cele două entităţi comerciale. În plus, vrem să ne asigurăm clienţii că evoluţia Provident Financial UK nu afectează business-ul din România”.